Translate

Thursday, 4 July 2013

[Video] Ngeri !!! Pelupusan Mayatt di Tibet.Setiap negara mempunyai berbagai macam adat yang berbeza-beza dan unik dalam hal penghormatandan pengebumian terhadap orang yang sudah meninggal.

 

 Seperti di Desa TrunyanBali, misalnya. Disini mayat orang yang sudah meninggal hanya diletakkanbegitu saja di tanah dan luar, biasanya mayat tersebut tidak sekalipun mengeluarkan bau busuk.Menurut masyarakat setempat, tidak boleh sembarang orang Trunyan yang mendapat kehormatandikebumikan dengan cara tersebutOrang yang boleh dikebumikan di tempat tersebut adalah orang yang tidak tercela kelakuan dan budi pekertinya, serta tidak mempunyai penyakit berjangkit.Benar-benar tidak berperikemanusiaan.Sebelum anda semua beredar jom saksikan video cara pelupusan mayat di tibet .
Namunyang terjadi di Tibet adalah kebalikan dari yang terjadi di Trunyan iniDimana mayat orang yang sudah meninggal tersebut dalam ritual pengebumian dihancurkan dengan sengaja dan dibiarkan dimakan oleh burung-burung pemakan bangkai.0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More